SmetsHoutLogo

Woodworking

SmetsHoutLogo-Lijn

- Since 1954 -

Pascal en Bieke Vanhulle-Desmet - Zaakvoerders Smets Hout

SmetsHoutLogo-Lijn+

Ruim 65 jaar liefde voor houtwerk

Wat begon als een eenmanszaak voor daktimmerwerken groeide uit tot een bloeiend, allround schrijnwerkbedrijf met bijna 100 personeelsleden. Smets Hout is een gevestigde waarde in de sector. Als vertrouwde partner van particulieren, architecten en bouwbedrijven voeren we nauwgezet maatwerk uit, met esthetische meerwaarde.

 

Een passie voor natuurlijke materialen en oog voor detail. Die twee aangeboren eigenschappen leiden in 1954 tot de oprichting van Smets Hout. Zaakvoerder Firmin Desmet legt de focus bij de start op houten dakconstructies. Met zijn fiets trekt hij van werf naar werf, de houten planken op zijn bagagedrager – en soms zelfs op zijn rug – vastgebonden. Omdat het bloed nu eenmaal kruipt waar het niet gaan kan.

 

Een familieverhaal

Het bedrijf gaat over op de kinderen. En ondertussen is de derde generatie aan zet. Het familiale karakter en de persoonlijke aanpak staan vandaag nog steeds voorop. In combinatie met het grote team en de moderne infrastructuur heeft Smets Hout tegelijk de slagkracht van een grote aannemer. Het beste van twee werelden.

Onze bedrijfssite in Zulte beslaat liefst 7 hectare. Naast een ruim atelier beschikken we er over een grote stock aan courante houtsoorten en onderdelen. Zo kunnen we de werven snel voeden en verliezen ook de schrijnwerkers in ons atelier geen tijd. En zo is je maatmeubel of trap snel vervaardigd, door ervaren handen.

 

Tipje van de sluier

Benieuwd wat we allemaal kunnen? Op zoek naar je eigen stijl? Of gewoon nood aan persoonlijk advies op maat? We ontvangen je graag in onze ruime showroom. Je vindt er zowel onze trappen, binnendeuren als maatwerkkeukens. Inclusief bijpassende vloeren, indien je dat wenst.

 

Je bent van harte welkom.